Speciaalbier alarm!

Iedere eerste maandag van de maand wordt de speciaalbieravond in Breda georganiseerd.

Wanneer de maandag normaal gesproken een ‘rustdag’ is voor studenten na een weekend flink doorzakken is dat de eerste maandag van de maand wel anders.

Want zodra om 12:00 uur het luchtalarm, of in studententaal, het speciaalbieralarm heeft geklonken, beginnen de smaakpapillen te kriebelen..


Iedere eerste maandag van de maand

Iedere eerste maandag van de maand wordt de Vismarktstraat in Breda overspoeld met talloze bierliefhebbers en studenten. Allemaal benieuwd naar de nieuwste combinaties van water, graan, hop en gist!

Speciaalbieravond Breda


Bij Proost! en Studio Dependance koop je op de avond zelf een stempelkaart van € 12,50 waarmee je 4 verschillende speciaalbieren kan kiezen en drinken uit het hele assortiment.

De twee horecagelegenheden zorgen er samen voor dat iedere speciaalbieravond, naast de +/- 150 vaste speciaalbieren, minimaal 10 nieuwe bieren worden gepresenteerd zodat er voor iedereen weer veel lekkers te proeven valt. Dit zijn bieren van brouwers afkomstig uit de hele wereld!

Het inmiddels welbekende concept, georganiseerd door Studio Dependance en sinds kort ook door Proost! is immens populair bij mensen uit Breda en verre omgeving. De populariteit is de afgelopen tijd zo toegenomen dat het begint te lijken op een bierfestival!


Overheerlijke speciaalbiertjes

De speciaalbieravond in Breda is niet meer weg te denken uit het uitgaansleven in Breda.
Voor jullie hebben wij onze lievelings speciaalbiertjes op een rij gezet die jullie kunnen gaan proeven tijdens de speciaalbieravond in Breda!

Tripel Karmeliet
Karmeliet Tripel kenmerkt zich door de fruitigheid van banaan en perzik. Naast deze heerlijke smaak beschikt het bier ook over een aangename geur van vanille en bruine suiker.

Dit blonde bier is ongetwijfeld een van de toegankelijkste speciaalbieren die er bestaan. Deze tripel van Brouwerij Bosteels uit Buggenhout is dan ook ooit verkozen tot beste bier ter wereld.
Alcoholpercentage: 8,4%

La Choufe
Dit is een ongefilterd blond bier, dat hergist op de fles. Het is een aangenaam fruitig bier, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.

Het verhaal gaat dat in Brasserie d’Achouffe kleine kabouters unieke speciaalbieren brouwden, waaronder deze blond la Chouffe!
Alcoholpercentage: 8%

IJWIT
Dit bier van Brouwerij ‘T IJ is een vefrissend bier met tonen van koriander en citroen.

Door de frisheid van het bier, lest het goed de dorst en is het uitstekend doordrinkbaar. Een heerlijk biertje voor de zwoele zomerdagen!
Alcoholpercentage: 6,5%


Ook dorst gekregen? De volgende speciaalbieravond staat gepland op 6 december van 19:00 – 02:00 in Studio Dependance én Proost. Tot dan!

Laat in de reacties achter wat jouw favoriete speciaalbiertje is!

Bron: Studio Dependance

Lees hier een artikel met de dingen die je moet weten over het uigaansleven in Breda!

En ga via deze link naar onze Facebookpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *